Yunanistan Turları Ücretleri ve Gidilecek Yerler


Yunanistan Turu
Balkanların güneyinde bulunan Yunanistan; doğusunda Türkiye, kuzeyde Bulgaristan ve Arnavutluk ile komşudur. Ülkemize komşu olan bu ülke ise aynı saat dilimi içinde olduğu için aynı saat zamanını kullanmaktadır. Saat farkı yoktur.
Türkiye’den Yunanistan’a deniz, hava ve kara yolu ile gitmek mümkündür. İstanbul’dan Yunanistan’ın başkenti olan Atina’ya direk olarak uçak seferleri düzenlenir ve yolculuk uçakla ortalama 1,5 saat sürer. İzmir’den Atina’ya gitme süresi daha kısadır. Uçakla yaklaşık 30 dakika süren bir seyahat mümkündür. Kara yolu ise kendi aracınız ya da İstanbul’da seferi olan otobüsler ile gidebilirsiniz. Deniz yolundan ise Yunanistan’ın birkaç adasına gidebilirisiniz. Çeşme, Bodrum, Marmaris den; Rodos, midilli, sakız adası gibi adalarına ulaşabilirsiniz feribot ile. Yunanistan turu ile bu üç ulaşım yolundan birini seçebilirsiniz.


Yunanistan


YUNANİSTAN TURUNDA NELER YAPILMALI
Yunanistan de geç saatte yenen akşam yemeği genellikle saat 22:00de yenir. Gecelerinde uzun olmasını sağlar. Haliyle geç yenen akşam yemeği eğlencenin de geç başlaması demektir. Barlar, gece kulüpleri, tavernalar sabahın erken saatlerine kadar açık, eğlence sevenlere hizmet vermektedir.
Mutlaka oradaki tarihi yerleri ve müzeleri gezmelisiniz. Alışveriş merkezlerini gezip alışveriş yapmalı anılarınıza güzel hatıralar biriktirmelisiniz.
YUNANİSTAN TURUNDA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER
Atatürk’ün evi olan Selanik burada yer almaktadır. Tarih ve sanatı ile hatta damak tadı ile bizim kültürümüze çok yakın olan Yunanistan da görmeniz gereken yerlerin başında Selanik gelmektedir. Yunanistan turu ile görmeniz gereken yerler;
·         Selanik
·         Rum tavernaları
·         Deniz mahsulleri
·         Frappe
·         Antik agora tapınağı
·         Navarino meydanı
·         Müzeleri mutlaka gezmeniz, tarihin kokusunu çekmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir.


s
Yunanistan fotoğrafları


Seyahat Rehberi
YUNANİSTAN TURU İLE YUNANİSTAN TARİHİNİ KEŞFETME
Yunanistan Helen uygarlığının yaşadığı, onların hatırasın canlandığı antik bir yerdir. Resmi ismi ise Helen Cumhuriyetidir. Kökleri antik Yunan olan Yunanistan, edebiyat, tarih, siyaset, felsefe gibi konularda dünyaya lideri olduğu bilinmektedir. Yunanistan’ın tarihi M.Ö. 3000 yıllarına kadar gittiği için tarihi ve kültür turizm için dikkat çeken bir ülkedir.
Yunanistan’ı ele geçiren Büyük İskender ile Helenistik Döneme girilmiş, Yunan Kültürü dünyaya yayılma olanağı bulmuştur. Yunanistan turu ile bu tarih kokan yeri kendi keşfinizle öğrenmeniz mümkündür.
YUNANİSTAN TURU DİĞER TURLARDAN FARKI
Bu turun farkı ülkemize yakın olan Yunanistan bölgesine kolaylıkla gidilmesi, kısa zamanda ve çok daha cazip fiyatlarla tur imkanı sağlamasıdır. Yunanistan turu, Rum mutfağını, tarihini, birbirinden güzel adalarını, Atatürk’ün evini görmenizi sağlar. Fiyatları oldukça uygundur. Türkiye de tatil yapmış gibi ücret ödersiniz. Örneğin; 3 gün 2 gece hafta sonu paketi olarak 270 TL ödeme seçenekleri sunulmuştur.
Yunanistan’a en güzel yaz ve bahar aylarında tercih edebilirsiniz. Kışın sıcaklık ortalama 7 derecedir. Yaz ayların da ise sıcaklık ortalama 35 derecedir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çeşme Otelleri

Bodrum Tatil Köyleri

yurt dışı seyahat